Enjoying the moments of freedom to create
Home / Work / Satellic

Satellic

Hetzelfde verhaal maar op een andere manier.

Het doel van deze opdracht was om de structuur van de website te optimaliseren en het verhaal van Satellic juist te vertellen. De focus van de website is om te informeren over de on board unit (OBU) en de huidige regelgeving.

Probleem.

Uit onderzoek (analytics) bleek dat er twee grote groepen gebruikers de website bezochten, namelijk de vrachtwagen bestuurder en de mensen die werken in de logistieke sector.

Beide groepen hebben een andere focus, vrachtwagenchauffeurs willen weten waar ze terecht kunnen met hun vragen (support) alsook de locatie waar ze een OBU kunnen aanschaffen (bezoeken de website voornamlijk in mobile view). De logistiek (desktop) wil geinformeerd worden over de OBU, wat de kosten zijn en de huidige regelgeving.

satellic
Original website layout in juli 2018

Styleguide

Het aanmaken van een stijlgids voor de Satellic website, update van de kleuren en lettertypen. Verder werd er ook aandacht besteed aan richtlijnen voor de verschillende website componenten.

satellic

Wireframing

Door middel van wireframes de homepagina te optimaliseren en meer visueel aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Hieronder vind je een voorbeeld van het verschil tussen de desktop en mobile versie. Verder ook nog enkele voorbeelden van de support component, FAQ en de map waar je de verschillende locaties kan vinden voor de aankoop van een OBU.

satellic