Enjoying the moments of freedom to create
Home / Work / Planet Talent

Planet Talent

Een nieuw verhaal.

Met het op punt zetten van de nieuwe branding voor Planet Talent, door een ander bedrijf, was het tijd om het verhaal van de website te vernieuwen met meer aandacht en focus voor de bezoeker.

Mijn opdracht bestond eruit om het nieuwe verhaal te vertellen en vorm te geven door middel van wireframing.

planet talent
Original website layout in juli 2018

Probleem.

Het probleem dat zich voordeed bij de start van de wireframing was dat er twee grote groepen van bezoekers zijn voor de Planet Talent website. Enerzijds heb je de topstarter en anderzijds de organisaties die op zoek zijn naar talent.

Er werd ook gevraagd om componenten te maken die voor beide doelgroepen gebruikt konden worden met dezelfde look & feel.

Een mogelijke oplossing.

Om de twee gebruikersgroepen op te delen, ben ik gestart met de wireframe (zie voorbeeld hieronder). Ik laat de gebruiker een keuze maken om een zo de meest relevante informatie te voorzien op de homepagina. Uiteraard voorzie ik op de homepagina in de navigatie een link zodat switchen tussen beide versies van de homepagina mogelijk zijn.

planet talent
Wireframe voorbeeld van de pagina voor de index

Wireframing

Hieronder een wireframe voorbeeld van de homepagina voor topstarters.

Het verhaal van de homepagina is zo opgebouwd dat we eerst informatie geven over wat het is om een topstarter te zijn. (zie voorbeeld hieronder) Vervolgens vertellen we hoe je topstarter wordt, wat de voordelen zijn en welke stappen je moet doorlopen om er eentje te worden. Verder een quote van een topstarter, om te overtuigen en daarna een stuk over de verschillende sectoren waar topstarters aan de slag kunnen gaan.

Scrollen we verder dan komen we bij de blog, hier bespreken we onderwerpen die van belang zijn voor de topstarter. Bij de voorlaatste stap, voor de footer, is er de mogelijkheid om actie te ondernemen en zich te registreren als topstarter.

planet talent